• Kategóriák
   Nem található olyan kategória, amely megfelelne a kritériumoknak.
   • Gyártók
    Nem található olyan gyártó, amely megfelelne az Ön kritériumainak.
   • Termékek
    Nem található olyan termék, amely megfelelne a kritériumoknak.
     • Blog
      Nem található a feltételeknek megfelelő blogbejegyzés.
     Blog Szűrők
     Kép a blogbejegyzéshez Vízkőoldás

     Vízkőoldás

     24
     aug.

      

     Mi a vízkő és hogyan keletkezik?

     Probléma forrása a kemény víz, ami különböző ásványi anyagokat tartalmaz, ráadásul az összetétel régiónként eltérő.   A vízkeménységért elsősorban a kalcium felelős valamint a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége. A vízkő azért látható,  mert a vízben nem oldható kalcium- és magnézium-karbonátok keverékéhez egyéb pl. vasvegyületek is kötődnek.

     Hogyan hatékony a lerakódott vízkő eltávolítása?

     Az első alapszabály: A "vízkőtelenítés" elve.

     Újra oldatot képezünk a sókból valamimely sav segítségével. Ilyenkor szén-dioxid felszabadulás (gázfejlődés) közben valamilyen oldható só pl. a sósav esetén kalcium- (vagy magnézim)-klorid keletkezik. A látható vízkő eltávolításához hatékony megoldás a Pattern Lime Home vízkőoldó.

     Második alapszabály: Vízkőoldás több lépésben.

     Érdemes az első makacs szennyeződéseket egy erősebb koncentrátummal feloldani. Javaslatunk a Pattern Lime Home hígítatlan változata, melyet néhány percet szükséges a felületen hagyni. A feloldott vízkövet bő vízzel kell lemosni, hogy a következő feloldásra váró réteg is látszódjon.  A következő réteget már a szennyeződéstől függően hígíthatjuk. Ezzel a többlépcsős módszerrel a legmakacsabb vízkő oldása is körülbelül 5-10 percet vesz igénybe.

     Harmadik alapszabály: Megelőzés.

     A heti takarítás rutin részeként fújjuk be a felületeinket, hagyjuk rajta pár percig, majd bő tiszta vízzel mossuk le. Ez után használhatjuk a Pattern General tisztítót, mely igazán csillogóvá és illatossá varázsolja a helyiségeket.

      

     Mire kell figyelni a vízkőoldó kiválasztásánál?

     Rengeteg vízkőoldó terméket találkozhatunk. Fő szempontként először az állagát figyeljük meg: a túl híg szerek könnyen lefolynak a felületről, és nincs elég idő az oldódási folyamatra.

     Válasszunk koncentrátumot, mert ezt többféleképpen is használhatjuk (akár többlépcsős tisztítás, akár speciális megoldások), figyeljünk oda a víztartalmára is.

     Találkozhatunk olyan szerrel is, melyeknek a hatóanyagai nem lépnek kapcsolatba a vízkővel, a felszín nem kezd el pezsegni, annyira gyenge a savas hatásuk.

     Lehetőség szerint válasszuk a 80-90% hatóanyag tartalmú ipari koncentrátumokat.

     A sósav tartalmú vízkőoldókat kerüljük, azok megmarhatják a felületet, vagy foltot hagyhatnak rajta. A megfelelő választás a foszforsav alapú termékek, mert ezek króm, nikkel és alulminium felületeken is nyugodtan használhatóak.
     A leghatékonyabb vízkőoldók valamilyen felületaktív anyagot is tartalmaznak, ettől az egész folyadék sűrűbb lesz és megtapad a vízkő felületén.

     Alkalmazhatunk természetes savakat és nagymamánktól tanult háztartási praktikákat – például citrom, grapefruit, ecet, kóla, sütőpor – is, de ez túlságosan időigényes feladatok, mivel sokkal több lépésben érjük el a megfelelő kémiai reakciókat.

      

      

     Hol, milyen felületeken használhatjuk  a Pattern Lime Home vízkőoldót a vizes helyiségek és a konyhán kívül?

     • -Szívesen barkácsolsz? Jó tudni, hogy a habarcsot könnyen eltávolíthatod a Pattern Cemex ipari cement és habarcseltávolító koncentrátummal.
     • -Porózus felületekre (mészkő, márvány, terrakotta) ne használjunk vízkóoldót, ezeket a felületeket speciális szerekkel tisztítsuk.
     • -Kerti medencénél az ásványi és alga eredetű lerakódásokat is kitűnően eltávolítja.
     • -Rozsdás felületek tisztítására is alkalmas.
     • -Használható ipari gépekben is.

     Tipp!

     Állítsd vissza műhelyedben is az eredeti tisztaság életérzését a Pattern Lime Home-val.

      

      

     Hagyja megjegyzését

     Felgörgetés